Var håller de hus nu? Del 1

8 kommentarer
Det pratas ofta om hur viktigt det är att vinna i tidig ålder, men hur har det sett ut senaste åren? Vad händer med spelarna från 14 till 18 års ålder? Och vad händer med dem sen?
Vi kikar.
 
1987 14år 18 år
Ervin Eleskovic 1 1
Andreas Karlsson 2 5
Kalle Norberg 3 4
Jesper Brunström 8 3
Daniel Kumlin 4 2
 
Inte så stora omkastningar i denna årgång. Ervin dominerade från början till slut men gav sig aldrig chansen att bli något på riktigt. Klassisk lallare som förbundet sprutat bort pengar på.
Norberg gick på College i Mississippi och har efter det jobbat som tränare i SALK. 
Brunström, brorsa med Johan givetvis, peakade med en världsranking runt 500 i dubbel och är idag tränare i GLTK.
Kumlin sa i en intervju när han var 19 år att han siktade på att vara topp-100 inom två år. Han fick nöja sig med plats 742 och tränarjobb i Torslanda.
 
1988 14år 18 år
Andy Chirita 1 10
Sebastian Carlsson 2 5
Tim Göransson 3 1
Daniel Danilovic 7 2
Bobo Delemark 4 3
 
Chirita gjorde en storsatsning internationellt som junior, men framgångarna uteblev. Blev istället College i Berkeley och nu sägs han vara kostymnisse i Dubai. Inte dumt det heller.
Göransson gjorde en satsning i några år men var aldrig nära guldet och de gröna skogarna. 
Danilovic nådde samma höjder som Göransson men kan dock skryta med DC-spel för Montenegro. Ryktas nu vara nattklubbsguru i USA.

1989 14år 18 år
Rasmus Jonasson 1 2
Robin Thiberg 2 13
Erik Brunskog 3 6
Otto Sauer 4 1
Markus Eriksson 26 3
 
Sauer avslutade juniortiden som etta och drog över till College i Loyola Marymount. Gått på Handelshögskolan, varit assistent åt agent Nina Wennerström och är idag fastighetsanalytiker.
Jonassons största merit kan vara att han har en Wikipediasida som säger "He is regarded as the best junior player in Sweden by tennis legend Stefan Edberg". 
Eriksson är såklart det stora utropstecknet från den här årgången. En i mängden som 14-åring och ett bevis på att man inte behöver vara högt rankad i ung ålder för att bli en någorlunda gedigen spelare på internationell nivå.
 
/ Gaston Gaudio
 
1 Anonym:

skriven

Fantastiskt intressant, vill ha MER! :)

2 Burken:

skriven

Ser framemot fortsättningen!

3 Pata:

skriven

Ni är grymma på att hitta bra ämnen. fantastisk blogg

4 Anonym:

skriven

Grävande journalistik 😋

5 Tore P:

skriven

Du börjar sent, årgångar före 87 går också att diskutera?!

89 var ju en mycket svag juniorupplaga och ingen kunde väl på alvar tro att det skulle komma världsstjärnor ur den årgången?

När jag däremot tänker på Eleskovic blir jag faktiskt lite ledsen... Man kan väl inte säga annat än att han hade ett stort (internationellt) spel i sig med fysik och teknik att utgå ifrån men ändå funkade det inte i några längre passager för att kunna nå toppen. Exakt alla turer kan han nog bara själv svara på och det mesta handlar om vad som hände norr om axlarna. Lallare? Nja, jag tänker även på omgivning, förväntningar och uppbackning. Visst, han fick stöd i form av resurser, tränare, respengar mm. Men såg någon människan? Tror flera i dessa generationer led av det svenska arvet och vad de ledare som jobbade då kommunicerade.

Vad sägs för övrigt om nordens bästa herrsingelspelare Ruud?

6 Anonym:

skriven

Åkte inte Eleskovic fast för rattfylleri dessutom?!

Svar: Jo, det stämmer. Mvh Tennistankarna
tennistankarna.blogg.se

7 Arne:

skriven

Mycket intressant!

En artikel om Pablo Figueroa vore onekligen intressant. Kungen av vinter-/sommartour. Är han den förutom Lindstedt som gått mest plus på sin tennis de senaste åren?

8 Anonym:

skriven

Tt