Markus Eriksson "ett enkelt val"

2 kommentarer
Återigen har Fidde Rosengren visat vem hans stora favorit är bland svenskarna. Att säga att det var ett "enkelt val att spela Mackan Eriksson i andrasingeln" är en löjeväckande kommentar från en förbundskapten som ska måna om alla svenska spelare. 
 
Det var med bestämda steg som förbundskaptenen lämnade Kungligas läktare efter att Patrik Rosenholm ännu en gång visat sin höga kapacitet i sin klara vinst mot Tristan Lamasine i första kvalomgången. En spelare som exempelvis är bättre än Amir Weintraub och spelade huvudtävlingen i Wimbledon i somras. Du behöver inte ha sett mycket tennis för att förstå att den tennis Rosenholm presterade på Kungligas Centercourt var på en nivå som Eriksson inte har nått med sina uppenbara begränsningar. 
 
Erikssons vinster mot spelare rankade på topp 250 under de senaste tre åren:
  • Tampere Challenger 2016: Nikola Milojevic (217), 3-6 7-6 3-0 ret.
  • Santos Challenger 2014: David Souto (208), 7-5 3-6 6-4
  • Spanien F3 2014: Jose Checa Calvo (246), 6-2 6-3

Rosenholms vinster mot spelare rankade på topp 250 under de senaste tre åren:
  • Stockholm ATP 2016: Tristan Lamasine (229), 6-4 6-3
  • Jönköping Challenger 2016: Grega Zemlja (192), 5-7 7-6 7-6
  • Jönköping Challenger 2016: Mirza Basic (132), 4-6 6-4 6-3

Som synes har Erikssons samtliga vinster kommit på grus medan Rosenholms kommit på hardcourt inomhus. Rosenholm är ensam om att ha besegrat någon rankad bland världens 200 främsta och har dessutom lyckats med det två gånger. Rosenholms vinst mot Lamasine kom dessutom så sent som för knappt två veckor sedan och med förbundskaptenen på läktaren. Att Fidde mot bakgrund av det kan säga att det var ett enkelt val att välja Mackan framför Rosenholm i en DC-match på hardcourt gör att man frågar sig hur han kan ha fått det här ansvaret. Han är uppenbarligen inte tillräckligt bra på att bedöma två spelares förmåga och kapacitet i förhållande till varandra. 
 
/ Bobby Riggs
 
 
1 Anonym:

skriven

Och än värre var det när han spelade Lindell inomhus. Fidde är tennisdyslexiker!

2 Arne:

skriven

Uppfriskande med en blogg som säger sanningen. Det finns många tomtar där ute som skriver om tennis (hörde jag någon säga tennismats och "tennisexperterna"?), men ni gör det med den äran! Keep up the good work.

Svar: Tack för de uppskattande orden, Arne!
tennistankarna.blogg.se